Прем’єр Британії: я готова до відставки, але це ставить під загрозу майбутнє країни

Середа, 12 грудня 2018, 11:22

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що готова піти у відставку, але попередила, що такий крок поставить під загрозу майбутнє країни.

Про це вона заявила у короткому виступі в Лондоні після того, як стало відомо, що сьогодні відбудеться голосування її Консервативної партії за вотум недовіри.

"Я готова завершити роботу. Але зміна лідерства в Консервативній партії зараз поставить під загрозу майбутнє нашої країни. Новий лідер не встигне переглянути угоду... Таким чином, одним із перших його кроків має бути продовження або скасування статті 50", - сказала Мей.

Вона також повідомила, що скасувала на сьогодні свій візит до Ірландії, де мала обговорити угоду про Brexit, зокрема, питання кордону з Північною Ірландією.

"Я служу національним інтересам. Угода про Brexit знаходиться в наших руках. Ми не можемо собі дозволити непевність. Це може спричинити ризик передачі контролю за переговорами Brexit до Лейбористської партії", - додає вона.

Нагадаємо, у парламенті Великої Британії зібрали достатню кількість підписів депутатів за винесення на голосування питання про вотум недовіри прем’єр-міністру Терезі Мей. Голосування відбудеться у середу ввечері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.