Правляча партія Британії у середу голосуватиме за недовіру прем’єр-міністру

Середа, 12 грудня 2018, 10:08

У парламенті Великої Британії зібрали достатню кількість підписів депутатів за винесення на голосування питання про вотум недовіри прем’єр-міністру Терезі Мей.

Про це повідомляє Sky News.

Комітет 1922, який регулює відносини між правлячою Консервативною партією та її лідером Терезою Мей, зібрав необхідну кількість листів від депутатів, щоб провести голосування за недовіру лідеру партії.

Точна кількість листів не вказується, але необхідно було мінімум 48. Оголошення недовіри лідеру правлячої партії автоматично означає і оголошення недовіри главі уряду.

"Був перевищений поріг у 15% депутатів партії, які прагнуть голосування за довіру до лідера Консервативної партії. Відповідно до правил, голосування буде проводитися між 18:00 і 20:00 в середу, 12 грудня, в комітеті", - заявив глава комітету.

Також повідомляється, що голоси будуть рахуватися відразу і сьогодні ввечері буде зроблено оголошення щодо результатів голосування.

Нагадаємо, депутати-консерватори почали збір підписів за вотум недовіри ще в середині листопада через незадоволення умовами угоди про Brexit, про яку Тереза Мей домовилася із Брюсселем.

Уряд Британії напередодні відклав внесення угоди для голосування у парламенті через недостатню підтримку депутатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.