Президент Єврокомісії: ЄС не переглядатиме угоду про Brexit

Вівторок, 11 грудня 2018, 12:44

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер попередив Велику Британію про те, що перегляду угоди про вихід країни з ЄС вже не буде.

Про це він заявив під час виступу в Європарламенті, повідомляє Politico.

Юнкер висловив невдоволення тим, що Brexit знову стане предметом розмови на саміті лідерів ЄС у четвер - цього разу внаслідок рішення Терези Мей відкласти ратифікаційне голосування, яке було заплановане на 11 грудня.

"Brexit буде несподіваним гостем на Європейській раді. Я здивований, тому що 25 листопада ми досягли домовленності разом з урядом Сполученого Королівства", - сказав Юнкер.

"Угода, якої ми досягли, є найкращою можливістю - це єдина можлива угода. Таким чином, немає місця для перегляду. Але є місця, щоб надати додаткові роз'яснення", - додав він.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей зустрінеться з європейськими лідерами та керівниками ЄС для переговорів, спрямованих на порятунок її угоди про Brexit.

Президент Європейської ради Дональд Туск вирішив скликати позачергову зустріч лідерів ЄС для обговорення Brexit після того, як уряд Британії відклав внесення угоди для голосування у парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.