У Будапешті протестували проти змін у трудовому кодексі, поліція застосувала газ

фото
Четвер, 13 грудня 2018, 10:41

У Будапешті в середу ввечері сотні людей зібралися перед парламентом, щоб висловити протест проти затверджених депутатами змін у трудовому кодексі.

Про це повідомляє Daily News Hungary.

Парламент Угорщини проголосував за продовження терміну, протягом якого роботодавці можуть враховувати понаднормову працю з метою розрахунку заробітної плати і вихідних днів, з 12 місяців до 3 років, а також підняв максимальний ліміт для щорічної понаднормової роботи з 250 до 400 годин.

 
Фото MTI

Протестувальники, багато з яких скандували "уряд - у відставку", пройшли від будівлі парламенту до мосту Маргарет, а потім попрямували до штаб-квартири правлячої партії "Фідес".

 

Двоє демонстрантів забралися на балкон, а інші спробували проникнути в будівлю. Демонстрація біля "Фідес" закінчилася о 7 годині вечора, але учасники повернулися до парламенту. До 21:00 натовп заповнив площу перед будівлею, а в поліцейських почали кидати різні предмети.

Поліція Будапешта заявила, що демонстранти провокували співробітників, кидаючи в них яйця, банки з пивом і шумові гранати. Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.