У Путіна відповіли США на умову щодо українських військових і кораблів

П'ятниця, 14 грудня 2018, 13:48

У Кремлі заявили, що умова США про те, що зустріч президентів Владіміра Путіна та Дональда Трампа може відбутися тільки після повернення України її захоплених кораблів і моряків, не може бути підставою для втручання у слідство щодо їхньої кримінальної справи.

"Безумовно, подібна позиція не може бути підставою для порушення судового розгляду та слідства відносно порушників державного кордону РФ", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитрій Пєсков, пише "Интерфакс".

Напередодні радник з питань національної безпеки Білого дому Джон Болтон заявив, що він не бачить можливості для зустрічі лідерів, "поки кораблі та екіпажі не будуть звільнені".

"Ми як і раніше переконані, що ця зустріч в рівній мірі необхідна як для Москви, так і для Вашингтона", - зазначив Пєсков.

За його словами, "російська сторона, як говорив президент Путін, зберігає готовність до проведення двосторонньої зустрічі на найвищому рівні, а також до інших зустрічей на різних рівнях для початку обговорення тих нагальних питань, що стосуються і наших двох країн, і питання стратегічної безпеки всього світу".

Президент США Дональд Трамп раніше скасував зустріч з Путіним на саміті G20 в Аргентині через агресію Росії проти України у Керченській протоці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.