Давоський форум дозволив приїзд російських олігархів, які перебувають під санкціями

Вівторок, 18 грудня 2018, 14:58

Всесвітній економічний форум домовився про те, що російські олігархи, внесені до санкційного списку США, зможуть відвідати зустріч у Давосі наступного місяця.

Про це повідомляє AFP.

У листопаді Росія пригрозила, що взагалі відмовиться від участі у Давоському економічному форумі, якщо організація не змінить свою політику щодо участі російських олігархів.

Ця заява стала реакцією на появу у ЗМІ інформації про те, що троє російських бізнесменів - Олег Дерипаска, Віктор Вексельберг і Андрій Костін - були проінформовані про небажаність їхньої участі у форумі. Всі троє входять до санкційного списку США.

Глава відділу дотримання вимог Давоського форуму Алоіз Цвінггі заявив, що російські олігархи зможуть бути присутніми на конференції.

"Мені приємно оголосити, що після обговорення з усіма відповідними сторонами, ретельним розглядом міжнародно-правових рамок та суттєвою підтримкою уряду Швейцарії ми можемо приймати ділових і політичних лідерів з усіх країн Великої двадцятки", - сказав він.

Він підкреслив, що це "необхідно, оскільки для вирішення нагальних глобальних викликів нам потрібні всі відповідні сторони на щорічній зустрічі".

Цвінггі додав, що форум "із задоволенням дізнався, що Росія також направить у Давос урядову делегацію високого рівня".

"Якщо делегація включатиме осіб, які перебувають під санкціями, були вжиті всі необхідні заходи для забезпечення того, щоб їхня присутність повністю відповідала існуючим правовим умовам", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.