Польща підписала новий 20-річний контракт на поставку американського газу

Четвер, 20 грудня 2018, 09:47

Польська державна нафтогазова компанія PGNiG підписала 20-річний контракт із американською Port Arthur LNG на поставку скрапленого газу з США до Польщі.

Церемонія підписання угоди відбулася у Варшаві за участю представників польської та американської влади у середу, повідомляє "Польське радіо".

"У нас є чергова угода з американським постачальником, яку ми реалізуватимемо протягом 20 років. Угода є доповненням до того, що ми робимо в Польщі з метою розбудови інфраструктури", - заявив уповноважений польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пйотр Наїмський.

Він повідомив, що паралельно Польща продовжує розширення газового терміналу у Свіноусті, куди потраплятиме американський газ. Його перший етап завершується в 2021 році, другий - у 2023 році.

"Ця угода є важливим кроком до енергетичної незалежності та безпеки Польщі", - цитує міністра енергетики США Ріка Перрі агентство Associated Press.

Згідно з угодою, польська PGNiG буде купувати від американців майже 2 млн тонн СПГ щорічно протягом 20 років. Постачання здійснюватиметься з 2023 року.

Останніми тижнями Польща також підписала довгострокові газові угоди з американськими постачальниками Cheniere та Venture Global Calcasieu Pass і Venture Global Plaquemines LNG.

Ці угоди були укладені на тлі зусиль Польщі та Сполучених Штатів зупинити процес будівництва газопроводу Nord Stream 2, який транспортуватиме газ з Росії до Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.