Путін: санкції змусили нас "увімкнути мізки"

Четвер, 20 грудня 2018, 12:53

Президент Росії Владімір Путін заявив, що західні санкції мають невеликий негативний вплив на російську економіку, проте він вважає, що обмеження змусили Росію "увімкнути мізки".

Про це президент РФ заявив на прес-конференції у четвер, яка транслювалась у ефірі російських телеканалів, повідомляє "Європейська правда".

"Так, негативний вплив є. Але є і плюс від цих санкційних справ. Це змусило нас увімкнути мізки за дуже багатьма напрямками. І, до речі, західні експерти це теж визнають", - заявив президент Росії.

Путін став наводити аргументи на користь своєї заяви.

"У нас частка вітчизняного транспортного машинобудування у 2017 році склала 98%... Цього року ми витратили на заміщення імпорту 600 млрд рублів…

Я вже не говорю про АПК. Просто ми ринок прикрили. Так, на жаль, це призвело до підвищення цін на внутрішньому ринку на продовольство, але зараз ціни стабілізувалися значним чином, а сільське господарство зробили такий ривок, який важко було уявити", - сказав російський президент.

Разом з тим Путін впевнений, що санкції проти Росії застосовують у зв’язку зі "зростанням її могутності". "З’являється потужний, сильний гравець, з яким треба рахуватись. А не хочеться", - зазначив глава Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.