МЗС з 1 січня не оформлюватиме візи у міжнародних аеропортах

Понеділок, 31 грудня 2018, 17:27

Міністерство закордонних справ України з 1 січня припинить оформлення віз іноземцям після прибуття в країну в міжнародних аеропортах.

Про це повідомив державний секретар МЗС Андрій Заяць в інтерв'ю Лівому берегу.

"З 1 січня припиняється оформлення віз в міжнародних аеропортах і розширюється функціонал електронної візи. Розширюється, по-перше, за рахунок збільшення кількості держав, громадяни яких матимуть можливість оформити електронну візу. Наприклад, громадяни Китайської Народної Республіки, які в аеропортах і в посольствах за 11 місяців цього року отримали майже 28 тисяч віз для в’їзду в Україну", - сказав Заяць.

Він додав, що також розширюється перелік підстав щодо видання електронної візи. Зараз підставою є лише туристична або ділова поїздка.

"З 1 січня до цього додаються також лікування, приватні поїздки для відвідання родичів. Додаються візи для журналістів. Отже, електронними візами ми перекриваємо практично всі не імміграційні типи поїздок", - зазначив Заяць.

Консульський тариф візи для в’їзду в Україну встановлений на рівні $65 для всіх іноземців з тих держав, які не справляють вищий тариф з громадян України.

"Якщо ж іноземна держава справляє вищий тариф, то, на підставі взаємності, ми так само справляємо вищий тариф. І тут же розпочинаємо переговорний процес, щоб взаємно знизити його до $65", - пояснив держсекретар.

Е-візи діють для громадян таких держав: Австралія, Антигуа і Барбуда, Багамські Острови, Барбадос, Бахрейн, Болівія, Бутан, Вануату, Гаїті, Гватемала, Гондурас, Гренада, Домініка, Домінікана, Індонезія, Камбоджа, Катар, Коста-Ріка, Кувейт, Лаос, Маврикій, Малайзія, Мальдіви, Мексика, Мікронезія, М'янма, Непал, Нікарагуа, Нова Зеландія, Оман, Палау, Перу, Сальвадор, Самоа, Саудівська Аравія, Сейшельські Острови, Сент-Вінсент і Гренадини, Сент-Люсія, Сінгапур, Суринам, Таїланд, Тімор-Лешті, Тринідад і Тобаґо, Тувалу, Фіджі, Ямайка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.