У США виступили в підтримку ідеї блокування російських кораблів

Середа, 5 грудня 2018, 10:52

У Держдепі США висловилися в підтримку ідеї ймовірної наступниці Меркель Аннегрет Крамп-Карренбауер щодо блокування кораблів, які бувають у Криму або російських портах на Азові.

Про це заявив Джордж Кент, заступник помічника держсекретаря США, відповідальний за держави Східної Європи та Кавказу, включно з Україною.

"Імовірна наступниця Меркель на посаді голови партії днями публічно висловилася за те, щоби порти держав-членів ЄС та США не допускали до себе кораблі, які бувають у Криму або російських портах на Азові. Якщо ти заходиш до таких портів, то не зайдеш до Гамбурга. Це – та ідея, яку західним державам слід обговорити", - зазначив він.

Також, за словами дипломата, США разом з партнерами варто вивчити, хто був залучений до економічної та воєнної агресії, пов’язаної з блокуванням Азово-Керченської акваторії, та додати до наступної хвилі санкцій цих людей та компанії.

Водночас Кент наголосив на важливості конкретних кроків з боку ЄС, які США готові підтримати.

"Попередні санкції вплинули на Росію. Вони знизили темпи економічного зростання, обмежили це зростання у майбутньому, і звісно ж обмежили доступ деяких росіян до своїх вілл у Італії чи інших місцях, де вони звикли відпочивати. Так, це не змінило політичний курс Росії – але це не означає, що санкції не діють", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.