У Бундестазі закликають уряд очолити переговори з РФ щодо ракетної угоди

Середа, 5 грудня 2018, 11:00

Заступник голови фракції Вільної демократичної партії у Бундестазі Александер Ламбсдорф закликав уряд Німеччини взяти на себе провідну роль у переговорах з Росією задля забезпечення виконання нею Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з США.

Про це пише DW.

"Партнери по НАТО повинні в найближчі два місяці активно скористатися можливістю і наполегливо спонукати Росію до дотримання угоди", - сказав Ламбсдорф.

Німеччині "слід взяти на себе провідну роль" в справі, вважає політик.

Він також нагадав про висловлену міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом ініціативу щодо глобального контролю за озброєннями. "Тепер у нього є можливість підкріпити свої слова діями", - додав один з керівників ВДП.

4 грудня посольство США в Москві передало відомству офіційну ноту з повідомленням про те, що через 60 днів американська сторона призупинить свої зобов'язання за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, якщо Росія не повернеться до його виконання.

Держсекретар США Майк Помпео пояснив, чому Вашингтон вдається до такого кроку, і заявив, що Росія ще може врятувати договір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: