У Росії відреагували на кинутий США виклик поблизу Владивостока

Четвер, 6 грудня 2018, 12:29

Есмінець ВМС США USS McCampbell, який 5 грудня проплив у спірних водах Японського моря біля затоки Петра Великого на півдні Приморського краю РФ, не підходив до територіальних вод Росії ближче, ніж на 100 км.

Про це заявив офіційний представник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, пише РБК.

За його словами, зараз есмінець перебуває в центральній частині Японського моря на відстані 400 км від російської берегової лінії і звідти "демонструє свою відвагу". "Сили Тихоокеанського флоту виконують комплекс заходів щодо контролю його дій, як і інших військових кораблів у цій акваторії, наземними та іншими засобами", - сказав Конашенков.

Генерал-майор підкреслив, що великий протичовновий корабель "Адмірал Трібуц" і літаки морської авіації Тихоокеанського флоту Росії контролювали перехід американського есмінця у міжнародних водах.

Конашенков зазначив, що USS McCampbell "показав лише невдалу спробу на максимальній швидкості уникнути супроводжуючих його" російських сил.

Напередодні офіційний представник ВМС США заявила, що такі дії з боку США кидають виклик надмірним морським претензіям Росії і мають на меті відстояти свободи і права на законне використання моря, яким користуються Сполучені Штати та інші нації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.