У ЄС привітали схвалення Радою закону про протимінну діяльність

Четвер, 6 грудня 2018, 16:49

Представництво Європейського союзу в Україні вважає важливим кроком ухвалення Верховною Радою закону з протимінної діяльності.

Про це Представництво повідомило у своєму офіційному Twitter-акаунті.

"Вітаємо український парламент із ухваленням закону з протимінної діяльності. Важливий крок задля порятунку життя людей. Ми готові надалі підтримувати впровадження законодавства з протимінної діяльності та надавати відповідну допомогу", - заявили у Представництві ЄС.

Верховна Рада України ухвалила у четвер в другому читанні та в цілому законопроект про протимінну діяльність в Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Закон визначає перелік об'єктів і суб'єктів протимінної діяльності, порядок їхнього створення, організаційні та процедурні засади діяльності; вимоги до фахівців у сфері протимінної діяльності та розмінування; джерела фінансування протимінної діяльності

У законі передбачено, яким чином визначається статус територій для потреб протимінної діяльності.

Імовірно забрудненими вибухонебезпечними предметами вважаються території України, на яких велася війна, відбувався воєнний конфлікт, проводилися антитерористична операція, операція об'єднаних сил у Донецькій і Луганській областях, а також тимчасово окуповані території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: