Лавров пожалівся журналістам, що ОБСЄ не схвалила жодної пропозиції від росіян

П'ятниця, 7 грудня 2018, 13:05

Міністерська зустріч ОБСЄ відкинула всі проекти документів, запропоновані російською делегацією.

Про це заявив журналістам по завершенні міністерської конференції ОБСЄ міністр закордонних справ РФ Сергєй Лавров.

За його словами, російська делегація запропонувала проекти рішень щодо боротьби з тероризмом, наркотрафіком, про "захист прав нацменшин" та про підтвердження низки попередніх рішень ОБСЄ.

"Росія підготувала чотири проекти рішень. Жодне з цих рішень не було ухвалене. Вони не отримали підтримки лише через те, що їх запропонувала Російська Федерація", - переконаний Лавров.

Також Лавров висловив роздратування тим, що всі міжнародні партнери піднімали українське питання. "Це стало таким собі ритуалом – яка б тема не обговорювалася, говорити про Україну", - заявив він.

Раніше Лавров виключив, що Росія відпустить взятих в полон після обстрілу кораблів у Чорному морі українських моряків до завершення судових процедур.

Крім того, у виступі на міністерській зустрічі ОБСЄ Лавров пожалівся, що криза довіри в регіоні спричинена не російською агресією, а реакцією Заходу на неї.

Примітно, що практично всі представники Східної Європи, за винятком Угорщини, сфокусували свої виступи на міністерській зустрічі в ОБСЄ на українському питанні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.