Литва в ОБСЄ висунула до РФ вимогу про безумовне повернення українських кораблів та моряків

Четвер, 6 грудня 2018, 14:43

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс у своїй промові на річній зустрічі ОБСЄ звинуватив Росію у свідомому порушенні принципів організації.

Про це повідомляє з Мілана кореспондент "Європейської правди".

Лінкявічюс нагадав, що Росія стала ключовим дестабілізуючим фактором в організації.

"Триваюче порушення українського суверенітету, агресія на сході України, нещодавня атака на українські військові кораблі поблизу Азовського моря сіють недовіру в ОБСЄ. Ми неодноразово зверталися до Росії для того, щоб вона припинила порушувати принципи ОБСЄ, але жодних змін не помітно", - додав він.

"Ми знову закликаємо Росію без жодних передумов повернути Україні її кораблі та затриманих моряків, а також негайно забезпечити вільний прохід через Керченську протоку до українських портів та відновити повагу до суверенітету України", - заявив міністр.

Литовський посадовець нагадав, що Україна – не єдина держава, що стикнулася з агресією Росії.

"За 10 років після російського військового вторгнення до Грузії Росія досі не імплементувала угоду про перемир’я", - зауважив він.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що наразі вже минув той час, коли міжнародні партнери могли обмежуватися заявами про занепокоєність – Росія має бути покарана за свої дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: