Угорський міністр не помітив російської агресії у промові на зустрічі в ОБСЄ

Четвер, 6 грудня 2018, 14:07

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто став єдиним представником регіону, який не згадав про Україну та російську агресію у своїй промові на міністерській конференції ОБСЄ.

Про це повідомляє з Мілана кореспондент "Європейської правди".

Увесь свій виступ Сійярто присвятив "мігрантській загрозі" і тому, що мігрантам неприпустимо надавати права, рівні з правами громадян держави, до якої вони прибули.

Він окремо виступив проти запропонованого міграційного пакту ООН.

При цьому в його промові не виявилося згадок ані про нещодавні події поблизу Керченської протоки, ані про наслідки анексії Криму, ані про агресію на Донбасі. Примітно, що всі інші представники Східної Європи, навпаки, сфокусували виступ на українському питанні.

Приміром, словацький міністр пообіцяв, що за його головування ОБСЄ сфокусується на вирішенні конфлікту. Естонія закликала РФ відпустити українських моряків і повернути кораблі без жодних умов, тощо.

Про "кризу в Україні та навколо неї" принаймні говорили навіть країни, для яких наша держава не є пріоритетом, приміром, Мальта, Андорра чи Ірландія.

Нагадаємо, більше ніж за добу після початку відкритої російської агресії проти України в Азово-Керченській акваторії офіційний Будапешт зробив заяву, в якій, однак, також не було засудження агресора.

За декілька днів МЗС Угорщини знову уникнуло згадки про агресію Росії у коментарі щодо Азовської кризи.

Глава МЗС України Павло Клімкін після цього заявив, що розраховує на засудження з боку Угорщини нападу Росії на українські кораблі поблизу Керченської протоки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.