"Велика коаліція" у Європарламенті вперше не отримає більшості місць на виборах - прогноз

Четвер, 10 січня 2019, 11:21

"Велика коаліція" правоцентристської і лівої груп у Європарламенті може завершити своє існування після європейських виборів у травні.

Такий прогноз зробив брюссельський аналітичний центр VoteWatch.

Аналітики вважають, що при збереження поточних тенденцій вперше з часу початку прямих виборів до Європарламенту у 1979 році дві найбільші групи EPP (Європейська народна партія) та Соціал-демократи (S&D) не матимуть більшості місць.

Проте, сукупність поміркованих проєвропейських сил все ж таки зможе отримати більшість мандатів, головним чином через досить високий результат центристського "Альянсу лібералів і демократів за Європу" (ALDE).

Правим націоналістам прогнозують збільшення місць у Європарламенті, хоча вони, ймовірно, не отримають більше 25% мандатів.

"Потенційна спільна група правих націоналістів, що складається з євроскептичних партій ECR і ENF та популістської EFDD, стане другою за величиною групою, якщо всі їхні депутати вирішать об’єднатися. Однак цей сценарій малоймовірний через велику різноманітність поглядів цих сил, а також зважаючи на харизматичну особистість їхніх лідерів", - зазначають автори прогнозу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: