Найбільші донори кампанії за Brexit вважають, що Британія залишиться в ЄС

П'ятниця, 11 січня 2019, 18:03

Двоє з найбільших донорів кампанії за вихід Великої Британії з ЄС вважають, що країна зрештою залишиться в блоці через нездатність уряду реалізувати результати референдуму.

Про це повідомляє Reuters.

Мільярдер Пітер Харгрівз, який був другим найбільшим донором кампанії за Brexit, і ветеран хедж-фондового ринку Кріспін Оді заявили, що вони очікують, що Британія залишиться в ЄС.

Оді заявив, що в даний час він готується до зміцнення фунта після того, як його флагманський фонд раніше отримав вигоду від ставок проти британських активів на тлі зростаючих побоювань ринку з приводу впливу Brexit.

Песимізм донорів викликаний безвихідною ситуацією в британському парламенті з приводу угоди про вихід, яку прем'єр-міністр Тереза ​​Мей уклала з ЄС.

Харгрівз заявив, що політичне керівництво має намір знищити Brexit, і це призведе до покоління недовіри до британських політичних класів.

Уряд, за його словами, швидше за все, спочатку попросить продовжити формальний процес виходу з ЄС, а потім призначить повторний референдум.

"Я повністю здався. Я в повному розпачі, я не думаю, що Brexit взагалі відбудеться", - сказав 72-річний Харгрівз, один з найбагатших людей Британії, який пожертвував 3,2 мільйона фунтів на кампанію.

Оді також заявив, що не вірить в те, що Brexit відбудеться, проте і не вірить у повторний референдум.

"Я вважаю, що цього не станеться. Я просто не бачу, як це відбудеться з такою конфігурацією парламенту", - сказав він.

Парламент Британії вважається в значній мірі проєвропейським, оскільки близько три чверті депутатів проголосували на референдумі за членство в ЄС.

Нагадаємо, парламент Британії голосуватиме за угоду про вихід з ЄС 15 січня. Очікується, що депутати відкинуть досягнуті з Брюсселем домовленості і країна зіштовхнеться з невпорядкованим Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.