Рада Федерації РФ проти повернення російської делегації в ПАРЄ в 2019 році

Середа, 16 січня 2019, 10:40

Рада федерації РФ ухвалила заяву, в якій заявила про відсутність підстав для направлення заявки на участь російської делегації в роботі чергової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у січні 2019 року.

Про це повідомляє ТАСС.

"В цій ситуації члени Ради Федерації Федеральних зборів РФ не бачать підстав для направлення відповідної заявки на підтвердження повноважень російської делегації в ПАРЄ на чергову сесію 2019 року", - йдеться в заяві Ради Федерації.

При цьому сенатори підтверджують готовність до продовження конструктивного діалогу з національними парламентами, що входять в ПАРЄ, а також з органами і інститутами Ради Європи, включаючи Парламентську асамблею, "в інтересах повернути Раді Європи на позиції міжнародної організації, заснованої на принципах повної рівності її членів і повазі загальноєвропейських демократичних цінностей".

Як йдеться в документі, члени Ради Федерації заявляють, що Парламентська асамблея, прийнявши на своїх попередніх сесіях ряд рішень про обмеження повноважень російської делегації, відійшла від базових принципів демократії і порушила одне з основних положень міжнародного права - принцип суверенної рівності держав.

Сенатори констатують, що, незважаючи на вжиті спроби "внести ряд коригувань у процедури ПАРЄ, по суті змін не відбулося, оскільки залишається можливість обмеження прав національних парламентських делегацій, які представляють інтереси своїх виборців". "Таким чином, зберігається ймовірність подальшої дискримінації російської делегації з політичних мотивів", - наголошується в заяві.

Держдума РФ висловить свою офіційну позицію щодо участі делегації РФ у ПАРЄ на пленарному засіданні 16 січня.

Раніше спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що у нинішній ситуації Росії немає сенсу повертатися до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Читайте також: "Останній шанс для Росії в Страсбурзі: хто замінить Ягланда на чолі Ради Європи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.