Латвійські партії домовилися про створення уряду

Субота, 19 січня 2019, 15:15

Латвійські партії досягли угоди щодо урядової декларації - голосування про затвердження нового уряду заплановане на середу, 23 січня.

Про це пише Delfi.

Кандидат на пост прем'єр-міністра Кріш'яніс Каріньш ("Нова Єдність") після чергової зустрічі партій 19 січня повідомив, що політики фактично домовилися про зміст декларації. У понеділок вранці партії знову зустрінуться, щоб остаточно узгодити її текст.

Каріньш чекає від партій, що до вечора 21 січня вони ухвалять офіційні рішення про участь в урядовій коаліції. У понеділок у кандидата в прем'єри відбудеться також зустріч з президентом Раймондсом Вейонісом.

За словами Каріньша, також він чекає від KPV LV, що партія підтримає новий уряд. Важливо, щоб фракція партії проголосувала за його затвердження, при цьому неістотно, скільки саме депутатів його підтримають.

Напередодні представник KPV LV Дідзіс Шмітс зняв свою кандидатуру на посаду міністра економіки. Це викликало ще більше запитань, чи підтримають депутати KPV LV затвердження уряду Каріньша в Сеймі.

Кілька депутатів KPV LV, зокрема Алдіс Гобземс, якому раніше було довірено формування уряду, заявили, що голосувати за уряд "Нової Єдності" не будуть.

Нагадаємо, до 13-го Сейму Латвії пройшли сім політичних сил. Проросійська "Злагода" перемогла, отримавши майже 20% голосів.

Детальніше про результати виборів читайте у статті: "Ніхто не любить переможця: як провалився російський реванш на виборах у Латвії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: