Leo Express планує потяг з Праги до кордону з Україною

Вівторок, 22 січня 2019, 20:38

Чеський Leo Express планує скористатися зростаючим інтересом до перевезень з України на Захід та запустити прямий потяг з Праги до прикордонних Мостиськ.

Про це повідомляє польське видання Rynek Kolejowy.

Чеський оператор хоче розширити свої маршрути з Кракова далі на схід і за кордон Польщі, в Україну. Перевізник планує здійснювати міжнародне сполучення за маршрутом Прага - Медика (державний кордон).

Перевізник оголосив у своїй заяві, що має намір здійснювати перевезення з 11 грудня 2019 року до 10 грудня 2024 року до чотирьох разів на день в усі дні тижня.

Leo Express вказує, що основною метою пропонованих пасажирських послуг є доповнення існуючої транспортної пропозиції по маршруту Прага-Львів в комбінованій системі.

Перевізник не зобов'язаний виконувати всі зазначені рейси, але постарається працювати якомога частіше. Чотири рейси в день - це максимальна прогнозована кількість.

Також Leo Express має вирішити технічні питання. Зокрема, провести переговори з прикордонниками. Перевізник хоче, щоб паспортний контроль проходив на борту потяга, як це відбувається у популярних потягах "Укрзалізниці" до Перемишля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.