Один з найбільших спонсорів кампанії за Brexit переводить бізнес у Сінгапур

Середа, 23 січня 2019, 13:29

Мільярдер і один з найбільших спонсорів кампанії за вихід Британії з ЄС Джеймс Дайсон заявив про переведення штаб-квартири своєї компанії з Великої Британії в Сінгапур.

Про це повідомляє Politico.

Виконавчий директор компанії Dyson Джим Роуен заявив, що цей крок "не має нічого спільного з Brexit", а є демонстрацією орієнтації компанії на майбутнє.

"Ми описуємо себе як глобальну технологічну компанію і насправді ми були глобальною компанією протягом деякого часу. Найбільш успішні компанії сьогодні - глобальні", - сказав Роуен.

Dyson, яка виробляє пилососи і сушарки для рук, вже має базу в Сінгапурі і в жовтні оголосила про плани побудувати на своєму заводі новий електромобіль.

Річний оборот компанії перевищив 1 мільярд фунтів стерлінгів, однак продажі на внутрішньому британському ринку складають лише 4% цієї суми. Переведення штаб-квартири компанії не матиме значного впливу на Британію, оскільки Dyson припинила виробництво у Британії в 2003 році.

Після референдуму за Brexit у червні 2016 року Джеймс Дайсон звернувся до британського уряду з метою придбання колишнього аеродрому для розширення своєї компанії . У той час цей крок розглядався як голос довіри до Британії у період після Brexit. Однак ці плани прожили недовго, і в кінці 2018 розширення компанії відбулося за рахунок потужностей у Сінгапурі.

Депутатка Ліберальної партії Лайла Моран, яка виступає за другий референдум щодо Brexit, звинуватила бізнесмена у лицемірстві: "Джеймс Дайсон може казати що хоче, але він кидає Британію напризволяще. Його крок може розцінюватиме лише як голос зневіри у Британії після Brexit".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.