Пропагандистка Скабєєва, що зривала минулу сесію ПАРЄ, знову прибула до Ради Європи

Четвер, 24 січня 2019, 12:45

У четвер, в день голосування за резолюцію щодо нападу російського флоту на українські кораблі поблизу Керченської протоки, до Парламентської асамблеї Ради Європи прибула знімальна група російського пропагандистського телеканалу "Росія", включно з телеведучою Ольгою Скабєєвою.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди"

Команда російського ТБ прибула вже після початку дискусії щодо цієї резолюції, завдяки чому уникнула зустрічі з більшістю українських депутатів. Цікаво, що у складі знімальної групи "Росії" перебувають два чоловіки, яких Скабєєва представила співробітникам РЄ як "експертів".

Як відомо, минулої осені під час розгляду російського питання Скабєєва та її колеги також працювали у кулуарах Палацу Європи, намагаючись зірвати всі інші спілкування українських депутатів із журналістами. Члени ПАРЄ подали скаргу до секретаріату асамблеї; у зв’язку з цим інцидентом у ПАРЄ були розроблені формальні правила поведінки журналістів.

Варто відзначити, ця та попередня сесія ПАРЄ стали першими за багато років, коли російські державні ЗМІ не надіслали до Страсбурга жодного "інформаційника", як-то представника новинних агенцій.

Раніше "Європейська правда" в аналітичному матеріалі "Від метушні до помсти: що відбувається у Раді Європи" звертала увагу на таку зміну інформаційної діяльності РФ щодо Ради Європи. "Це – додаткове свідчення того, що жодних далеких планів співпраці з РЄ з боку Росії немає", - йдеться у матеріалі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.