Визначені дати візиту місії ЄС до Приазов’я

П'ятниця, 25 січня 2019, 16:35

Місія ЄС на високому рівні прибуде до Приазов’я для проведення оцінки наслідків дій Росії у регіоні 27 січня – 2 лютого.

Про це у п'ятницю "Європейській правді" повідомили у представництві ЄС в Україні.

Головна мета місії ЄС – оцінити економічну, соціальну та політичну ситуації в регіоні, який відчутно постраждав від режиму перевірок Росії на Азовському морі.

Делегацію високого рівня очолять Томас Майр-Гартінг, виконавчий директор з питань Європи та Центральної Азії в Європейській службі зовнішньої дії, та Петер Ваґнер, керівник Групи підтримки України при Єврокомісії. До її складу також увійдуть представники низки інших департаментів Єврокомісії.

Спочатку високопосадовці зустрінуться з органами влади та іншими зацікавленими сторонами у Києві. Пізніше відбудуться всеохопні дискусії з представниками місцевих та регіональних рад і адміністрацій, громадянського суспільства, наукових закладів та бізнесових кіл.

Такі зустрічі буде проведено в Маріуполі, Бердянську, Мелітополі та навколишніх районах.

За результатами висновків, які отримає місія, ЄС проведе оцінку того, як посилити підтримку Приазов’я – зокрема, ґрунтуючись на чинних програмах та у співпраці з європейськими фінансовими інституціями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.