У затриманого в Росії за шпигунство американця чотири громадянства - ЗМІ

Субота, 5 січня 2019, 10:33

Затриманий в Росії американець Пол Вілан, якому російське слідство пред'явило звинувачення в шпигунстві, має громадянство чотирьох країн.

Про це повідомило видання The Washington Post.

Вілан, окрім громадянства США, має паспорт Канади, оскільки народився в цій країні. Крім того, він має паспорти Ірландії та Великої Британії - на підставі свого походження.

Також газета повідомляє, що 48-річний Пол Вілан, колишній морський піхотинець, був засуджений спеціальним військовим трибуналом за спробу викрасти 10 тисяч доларів під час служби в Іраку у 2016 році. Там він обіймав адміністративно-господарську посаду. У той же час він виписував чеки на суму 6 тисяч доларів.

Вілана викрили і на інших шахрайських операціях. Зокрема, він використовував номер соціального страхування іншої особи, щоб увійти в систему онлайн-навчання, через яку можна пройти навчання та покращити свій ранг і оплату праці.

За численні порушення Вілана розжалували у рядові і звільнили зі збройних сил.

Державний секретар США Майк Помпео заявив на початку цього тижня, що Сполучені Штати попросили Росію пояснити арешт Вілана і вимагатимуть його негайного повернення, якщо дійдуть висновку, що його затримання неприйнятне.

Нагадаємо, ФСБ повідомила про затримання Вілана 31 грудня і заявила, що той "проводив шпигунські акції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: