NASA відклало візит Рогозіна, якого США спеціально вивели з-під санкцій

Субота, 5 січня 2019, 12:14

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA повідомило про відкладення візиту голови "Роскосмосу" Дмітрія Рогозіна, задля якого росіянина спеціально вивели з-під американських санкцій.

Про це повідомляє USA Today.

Дмітрій Рогозін перебуває під американськими та європейськими санкціями з березня 2014 року через причетність до анексії Криму. Міністерство юстиції США тимчасово вивело Рогозіна з під-санкцій, щоб уможливити його візит до Сполучених Штатів на запрошення NASA.

Речниця дериктора NASA Джима Брайденстайна повідомила, що агентство вирішило відкласти запланований на лютий 2019 року візит. Нову дату візиту при цьому не визначено.

Низка американських чиновників та законодавців раніше закликали Брайденстайна скасувати запрошення Рогозіна відвідати космічний центр NASA у Х’юстоні. Повідомлялось, що Рогозін також може виступити в дослідницькому університеті Райса.

Активними критиками візиту Рогозіна були сенатори-демократи Марк Ворнер та Джин Шахін, член підкомітету з асигнувань, який фінансує NASA.

Шахін, зокрема, заявила, що запрошення Рогозіна, одного з провідних архітекторів Кремлівської агресивної кампанії проти своїх сусідів, підриває основні цілі національної безпеки Сполучених Штатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.