МЗС РФ заявило про арешт росіянина у США

Субота, 5 січня 2019, 12:51

Міністерство закордонних справ Росії заявило про арешт російського громадянина на Північних Маріанських островах та переміщення його до Флориди.

В оприлюдненому у суботу повідомленні міністерства сказано, що мова йде про громадянина РФ Дмітрія Макаренка 1979 року народження.

В МЗС РФ заявили, що Макаренка затримали 29 грудня після прильоту в аеропорт острова Сайпан, куди він прибув з дружиною, неповнолітніми дітьми і літніми батьками.

Російська сторона заявила, що довідалася про затримання громадянина РФ не від американських правоохоронних органів, а від його близьких, і звинуватила США у порушенні двосторонньої Консульської конвенції.

За інформацією МЗС РФ, Макаренка етапували у Флориду. Російське міністерство вимагає від американської сторони роз’яснень причин арешту.

Раніше видання The Guam Daily Post повідомило, що затриманому росіянину у 2017 році у Флориді висунули обвинувачення у незаконному експорті військової техніки без ліцензії та відмиванні грошей. Макаренка звинуватили в спробі експортувати в Росію прилади нічного бачення військового класу і тепловізійні пристрої.

Окружний суд південного округу Флориди видав ордер на його арешт.

Нагадаємо, 31 грудня ФСБ повідомила про затримання громадянина США Пола Вілана в Москві під час проведення "шпигунської акції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: