У Литві вилучили найбільшу в історії країни партію наркотиків, які везли в Росію

Середа, 13 лютого 2019, 12:53

В ході спеціальної і секретної операції була затримана найбільша в історії Литви контрабандна партія наркотиків, яку через територію Литви везли в Росію.

Про це повідомляє портал Delfi.

Представник департаменту поліції Литви Рамунас Матоніс сказав, що до цього рекорд становив 800 кг наркотиків.

Яку кількість наркотиків затримали цього разу, він не сказав, зауваживши лише, що "йдеться про тонни".

Генеральний комісар Литви Лінас Пярнавас повідомив, що затримали близько 1,5 т гашишу. Його везли з Марокко через Литву в Росію. За даними поліції, торговці заплатили за вантаж 1,5 млн євро. Роздрібна ціна цього вантажу в Литві на чорному ринку - 20 млн євро. У Росії ціна була б ще більшою.

Розслідування проводили кілька місяців. Після затримання вантажу (він був захований в підлозі напівпричепа тягача Iveco з мінеральною водою) почалося затримання підозрюваних.

Затримано двох громадян Литви та одного громадянина Білорусі. Вдалося напасти на слід міжнародного угруповання і порушити його плани плани. Один із затриманих - глава однієї з великих литовських логістичних компаній. На тягачах цієї компанії по Європі і перевозили наркотики. Під час обшуків виявили ще кілька напівпричепів з тайниками. Виявлені також глушники сигналів мобільного зв'язку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.