Британія розширить безпольотну зону для дронів навколо аеропортів

Середа, 20 лютого 2019, 10:49

Уряд Великої Британії прийняв рішення розширити безпольотну зону для дронів навколо аеропортів країни після інциденту в аеропорту Гатвік.

Про це повідомляє Sky News.

Згідно з новими правилами, які набудуть чинності 13 березня, дронам і моделям літаків буде заборонено літати в межах 5 км від периметра аеродрому. Раніше безпілотна зона становила 1 кілометр.

Політ безпілотників поблизу аеропортів на висоту більше 400 футів (121,9 метри) вже заборонений у Британії. Порушення правил може каратися тюремним ув'язненням терміном до 5 років.

У разі необхідності використання дрона в забороненій зоні, наприклад, для обстеження даху будівлі на невеликій висоті, потрібно подати заявку на отримання дозволу до Управління цивільної авіації Сполученого Королівства.

Уряд також розробляє законопроект про безпілотники, який дасть співробітникам поліції повноваження зупиняти і обшукувати людей, підозрюваних у використанні дронів в трьох милях від аеропорту.

Подібні рішення в Британії приймаються через серйозний збій в роботі аеропорту Гатвік в грудні 2018 року. Протягом трьох днів аеропорт фіксував невідомі дрони біля злітних смуг, через що було скасовано близько 1000 рейсів.

Аеропорт заявив, що витратив 5 мільйонів фунтів стерлінгів на технології, щоб запобігти повторенню подібних атак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.