Чотири міністри вимагають від Мей відкласти Brexit – ЗМІ

Четвер, 21 лютого 2019, 10:58

Декілька британських міністрів пригрозили прем'єрці Терезі Мей бунтом, якщо вона не погодиться відкласти Brexit.

Про це повідомляє британська газета The Sun з посиланням на джерела в уряді.

З таким закликом до прем'єрки звернулися міністр праці і у справах пенсій Ембер Радд, лорд-канцлер і міністр юстиції Девід Гок, міністр у справах бізнесу, енергетики та промислової стратегії Грег Кларк і міністр у справах Шотландії Девід Манделл. За їхніми словами, ціною їх неприєднання до бунтівників під час голосування в парламенті наступного тижня є згода Мей подовжити переговори відповідно до статті 50 Договору про ЄС.

"У прем’єр-міністра є вибір, і це їй чітко донесли: або зняти з порядку денного питання виходу з ЄС без угоди шляхом розширення терміну переговорів, або ж відправити багатьох з нас у відставку і зрештою все одно програти", - сказав один з міністрів.

Міністри таким чином погрожують підтримати запропоновану лейбористами поправку про передачу питання перенесення терміну Brexit на розгляд парламенту.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей провела в Брюсселі "конструктивні" переговори з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером щодо угоди про Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.