Перед виборами в Естонії націоналісти наростили підтримку до рекордного рівня

П'ятниця, 22 лютого 2019, 09:49

Напередодні парламентських виборів в Естонії на перше місце вийшла опозиційна Партія реформ, націоналісти користуються рекордною підтримкою.

Такі дані наводяться в опублікованому в п'ятницю опитуванні громадської думки, проведеному соціологічною фірмою Kantar Emor на замовлення BNS і Postimees, повідомляє портал ERR.

Якщо на початку лютого в рейтингах партій лідирувала Центристська партія прем’єра Юрі Ратаса з 26,5% підтримки, то в період 14-20 лютого її рейтинг впав до 24,7%, а на перше місце вирвалися реформісти з 25,7% (+1,2%).

Популярність націоналістичної Консервативної народної партії Естонії (EKRE) досягла 21,3% (+2,4%), що є найвищим для неї рівнем за опитуваннями Kantar Emor.

Підтримка партнера партії Ратаса по коаліції Isamaa збільшилася з 8,6 до 9,2%, але ця партія як і раніше трохи поступається соціал-демократам, яких зараз підтримують 10,1% (-1,4%).

Нова партія "Естонія 200" продовжує втрачати популярність і балансує на межі проходження в Рійгікогу з 5,6%.

За оцінкою соціолога Kantar Emor Айвара Воога, переможця на виборах передбачити складно: дві найбільші партії мають приблизно однаковий рівень підтримки, і перемогти одного з них вдасться лише з невеликою перевагою.

Інтернет-опитування Kantar Emor було проведено в період 14-20 лютого. У ньому взяли участь 1181 осіб з числа громадян Естонії старше 18 років.

Вибори в Рійгікогу пройдуть 3 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: