НАТО солідарне з Угорщиною щодо українського закону про освіту - заступниця генсека

Вівторок, 26 лютого 2019, 18:24

НАТО солідарне з Угорщиною, яка наполягає на тому, що Україна повинна імплементувати рекомендації Венеціанської комісії до закону про освіту.

Про це заявила заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер під час візиту до Угорщини, повідомляє прес-служба Альянсу. 

"Союзники діють солідарно з Угорщиною щодо закону України про освіту. У Брюссельській декларації та в оцінці Річної програми України всі члени Альянсу закликають Україну повною мірою виконати рекомендації Венеціанської комісії", - сказала вона.

Як відомо, Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які живуть в Україні, через положення закону про освіту, яким визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

Гетемюллер підкреслила, що засідання Комісії Україна-НАТО є "центральною частиною нашої підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, а також потужним засобом пересвідчення, що її уряд залишається на шляху реформ".

Гетемюллер подякувала Угорщині "за підтримку України в конфлікті з Росією, зокрема за реверсне постачання газу, гуманітарну допомогу та лікування поранених солдатів".

Читайте також: "Гра з "фашизмом": чому Угорщина підвищує ставки у тиску на Україну"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.