5 країн ЄС продовжили контроль на внутрішніх кордонах Шенгену

Четвер, 7 лютого 2019, 15:55

Уряд Швеції вирішив продовжити до 11 травня 2019 року контроль на кордонах з іншими країнами Шенгенської зони, аналогічні рішення прийняли і чотири інші країни ЄС.

Про це йдеться у повідомленні  на сайті уряду Швеції.

Уряд обґрунтував свої рішення власною оцінкою того, що загроза громадському порядку і внутрішній безпеці Швеції все ще існує.

Контроль на кордонах Швеції з іншими країнами Шенгенської зони діє з листопада 2015 року. Він був встановлений на тлі кризи з біженцями, які прагнули потрапити в Європу.

"Поліція безпеки також, як і раніше, оцінює рівень терористичної загрози як підвищений. Є також недоліки у контролі зовнішніх кордонів Шенгену, що означає, що Швеція повинна зберегти внутрішній прикордонний контроль", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Швеція продовжила контроль на кордонах разом з іншими державами-членами – Німеччиною, Австрією, Норвегією та Данією.

"Ці країни також тимчасово запровадили внутрішній прикордонний контроль і оголосили, що вони продовжуватимуть здійснювати контроль, поки збережеться серйозна загроза громадському порядку та внутрішній безпеці" - йдеться у повідомленні уряду Швеції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.