До Конгресу США внесли резолюцію про санкції за вбивство Нємцова

П'ятниця, 1 березня 2019, 07:50

Глава комітету з міжнародних справ Палати представників США демократ Еліот Енгель і сенатор-республіканець Майкл Мак-Кол внесли на розгляд Конгресу резолюцію про санкції за вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Як повідомляє "Голос Америки", на думку авторів документа, російська влада приховує подробиці злочину. Вони закликали Білий дім провести міжнародне розслідування вбивства і ввести суворі санкції щодо людей, причетних до загибелі Нємцова.

Представляючи резолюцію, Еліот Енгель заявив, що у Нємцова було бачення демократичної і вільної Росії. Тепер він поповнив довгий список журналістів, громадських активістів і політичних опонентів влади, "убитих поплічниками Путіна в їх прагненні змусити замовкнути всіх критиків Кремля", - заявив Енгель.

Напередодні Конгрес США опублікував законопроект про нові санкції щодо Росії. Один з пунктів документа зобов'язує Білий дім підготувати доповідь про вбивство Нємцова.

Борис Нємцов був убитий на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви пізно увечері 27 лютого 2015 року. У справі про вбивство засуджено п'ятьох уродженців Чечні, які були визнані винними в скоєнні злочину. Замовника вбивства не встановлено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.