Брат президентки Естонії вийшов з правління партії через переговори з популістами

Вівторок, 12 березня 2019, 13:56

Член правління Центристської партії Раймонд Кальюлайд подав у вівторок заяву про вихід з керівного органу політичної сили в знак протесту проти рішення почати коаліційні переговори з популістською Консервативною народною партією (EKRE).

Про це повідомляє видання ERR.

Своє рішення Кальюлайд, який є братом президентки Естонії, обґрунтував неможливістю поєднати інтереси виборців партії, особливо російськомовних, з роботою у правлячій коаліції за участі EKRE.

"Рішення правління Центристської партії почати коаліційні переговори з партією EKRE потрясло естонське суспільство. Особливо російську громаду, виразником інтересів якої Центристська партія досі була, допомагаючи зберегти крихку рівновагу в нашому суспільстві. Відтепер ця рівновага порушена", - написав Кальюлайд.

Кальюлайд дорікнув EKRE в різких і принизливих висловлюваннях стосовно російськомовного населення, виправданні нацистської Німеччини, абсурдній економічній програмі, неповазі до європейських свобод та відсутності відповідальності перед державою.

Нагадаємо, правління Центристської партії Естонії вирішило почати коаліційні переговори з партіями "Вітчизна" і EKRE попри те, що раніше виключало можливість співпраці з популістами.

На парламентських виборах в Естонії реформісти отримали 34 мандати, центристи - 26, націонал-консерватори EKRE - 19, "Вітчизна" - 12 і соціал-демократи - 10. До складу парламенту належить 101 депутат.

Читайте також: "Партія інтернету проти партії росіян: як завершилися парламентські вибори в Естонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.