ЄС заборонить експлуатацію літаків Boeing 737 MАХ 8 - ЗМІ

Вівторок, 12 березня 2019, 17:41

Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) готується заборонити експлуатацію літаків Boeing 737 Max 8 після катастрофи літака цієї моделі в Ефіопії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Управління цивільної авіації Великої Британії вже приєдналося до країн, що заборонили польоти цього літака у своєму повітряному просторі, заявивши у вівторок, що цей захід був "запобіжним" за відсутності інформації з реєстраторів літака ефіопської авіалінії.

Німеччина та Ірландія також обмежуватимуть експлуатацію цією моделі, і Європейське агентство з авіаційної безпеки планує піти на такий же крок. Це означатиме заборону на польоту у всіх країнах ЄС.

Британія є третім за величиною авіаційним ринком у світі, а EASA є одним з двох найбільших регуляторів у галузі разом з Федеральною авіаційною адміністрацією США, яка говорить, що літак безпечний.

Експлуатацію Boeing 737 Max 8 вже заборонили Китай, Австралія, Сінгапур, Ефіопія та Індонезія.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту були 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули.

Жертвами авіакатастрофи стали громадяни понад 30 країн. Причина катастрофи поки невідома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.