Орбан: Угорщина хоче нових лідерів для Європи після виборів в Європарламент

П'ятниця, 15 березня 2019, 14:23

Прем'єр-міністр Угорщини заявив, що його країна хоче нових лідерів для Європи виборів до Європарламенту і "свіжий старт", щоб зупинити занепад континенту.

Про це повідомляє Associated Press.

Орбан заявив, що "вільного життя в Європі не буде" без християнської культури. Він каже, що пишається роллю Угорщини у зупинці "вторгнення мігрантів" на континент. У 2015 році Угорщина побудувала огорожі на своїх південних кордонах, щоб зупинити потік мігрантів.

Угорський прем’єр також сказав, що хоче нового початку для Європи, "закінчивши кошмари Сполучених Штатів Європи, щоб Європа знову належала європейцям", зазначає Reuters.

Орбан виступив із заявою за кілька днів до того, як Європейська народна партія обговорить можливе призупинення або виключення правлячої партії угорського прем’єра "Фідес".

Деякі члени ЄНП кажуть, що Орбан відхилився від християнських демократичних цінностей своєю антиімміграційною, антиєвропейською риторикою та авторитарним стилем управління країною.

Напередодні Орбан звернувся до політиків ЄНП і вибачився за образи і за те, що назвав своїх критиків "корисними ідіотами, але не відмовився від критики ЄС в цілому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.