У Нідерландах арештували двох підозрюваних у причетності до терактів в Парижі

П'ятниця, 15 березня 2019, 16:02

В Амстердамі заарештовано двох чоловіків, підозрюваних в причетності до терактів в Парижі в 2015 році.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Нідерландів.

Двоє підозрюваних у віці 29 і 31 року були заарештовані у вівторок. Передбачається, що вони були причетні до передачі автоматичної зброї терористам, які брали участь в нападах. Під час нападу використовувалися автомати Калашникова і вибухівка.

"В ході розслідування походження зброї, використаної терористами ІДІЛ при нападах в Парижі в 2015 році, поліція у вівторок заарештувала двох осіб в Амстердамі", - йдеться в повідомленні прокуратури.

У будинках підозрюваних під час обшуків були вилучені комп'ютери, документи, інші носії інформації і мобільні телефони.

Сьогодні 29-річний підозрюваний постав перед слідчим суддею, і буде утримуватися під вартою протягом двох тижнів. Йому заборонені будь-які контакти, крім спілкування з адвокатом.

"Стан здоров'я іншого підозрюваного не дозволяє утримувати його під арештом. Оскільки іншої можливості немає, в четвер його звільнили, чекаючи результатів подальшого розслідування", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 13 та 14 листопада 2015 року майже одночасно відбулися кілька нападів у Парижі та передмісті Сен-Дені: вибухи біля стадіону "Стад де Франс", розстріл відвідувачів ресторану, а також заахоплення заручниківв театрі Батаклан. Загалом загинули не 130 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.