Партії президентів Сербії та РФ підписали угоду про співпрацю

фото
Вівторок, 19 березня 2019, 10:12

Сербська прогресивна партія, яку очолює президент Александар Вучич, підписала угоду про співпрацю з путінською партією "Єдіная Росія".

Так звану "Белградську заяву" підписали у столиці Сербії.

Церемонія підписання відбулася під час візиту до Белграда секретаря генеральної ради партії "Єдіная Росія", віце-спікера Ради Федерації Андрея Турчака. На церемонії був присутній Вучич.

 
Александар Вучич (на задньому плані) під час підписання угоди (фото er.ru)

Сторони заявили що "зробили черговий крок вперед щодо подальшого зміцнення стратегічного партнерства, включаючи проведення двосторонніх міжпартійних консультацій і ділових форумів в Росії і Сербії".

Значна частина спільної заяви була присвячена 20-й річниці бомбардувань НАТО в Югославії, і було зазначено, що "ця подія стала першим руйнівним ударом для системи безпеки та співробітництва в Європі, що виникла з часів Гельсінського Заключного акта 1975 року".

"Сторони погоджуються, що військова агресія НАТО не принесла бажаної стабільності на Балканах і що нехтування принципом невтручання в суверенні справи держав призвело до створення зони заморожених і потенційно небезпечних конфліктів на території Республіки Сербія, в Косово і Метохії, а також шляхом одностороннього оголошення Косова незалежною державою, апринципи міжнародного права суттєво і серйозно порушуються", - йдеться у спільній заяві.

У документі Белград і Москва також наголосили на важливості виконання Мінських домовленостей "та спільно підкреслили неприйнятність застосування санкцій без рішення Ради Безпеки ООН".

Зазначимо, що партії Вучича і Путіна вже підписували подібну заяву про співпрацю у жовтні 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: