МЗС РФ викликало посла Чехії через скандал з нерухомістю в Празі

Середа, 20 березня 2019, 16:55

20 березня до МЗС Росії викликали посла Чехії в Москві Вітезслава Півоньку.

Про це повідомила прес-служба відомства.

На початку місяця чеські медіа повідомили, що російське посольство в Празі отримує прибуток від здачі в оренду майже двох сотень квартир у районі Прагa 6, призначених для російських дипломатів.  Квартири в чотирьох будинках належать чеській державі і надані російському посольству для її дипломатів на невизначений період часу ще до падіння комунізму 1989 року, підтвердили в МЗС Чехії.

Недопущеним в Чехію дипломатом РФ виявився багаторічний співробітник посольства в Празі

"У ході бесіди увагу дипломата було привернено до ненормальної ситуації, яка склалася навколо деяких об'єктів нерухомості в Празі, використовуваних російською стороною", - заявили в Москві.

"Главі дипломатичної місії Чехії було зроблено подання у зв'язку з нездоровою атмосферою, що активно нагнітається в цій країні навколо даного сюжету. Відзначено, що проблематика нерухомості є предметом триваючого двостороннього діалогу, орієнтованого на пошук взаємоприйнятних розв'язок за наявними по обидва боки відкритими питаннями. Чеській стороні заявлено про необхідність проявляти стриманість і зосередитися на виробленні збалансованих рішень в рамках переговорного процесу з метою уникнути деструктивних наслідків", - додали в МЗС РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.