Недопущеним в Чехію дипломатом РФ виявився багаторічний співробітник посольства в Празі

Четвер, 7 березня 2019, 13:55

Російським дипломатом, якого 4 березня чеська влада не впустила на територію країни, виявився Андрєй Кузнецов, який багато років був високопоставленим співробітником посольства Росії в Празі. 

Про це повідомляє Denik N з посиланням на чеських дипломатів.

Співробітник МЗС РФ Кузнецов прибув до празького аеропорту Вацлава Гавела в складі російської делегації для участі в засіданні російсько-чеської міжурядової комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва. Йому відмовили у в'їзді в країну "з міркувань безпеки".

За даними джерел, Кузнецов вже кілька років перебуває у списку небажаних осіб і є співробітником російських спецслужб. Російське посольство пообіцяло відповісти Чехії за відмову у в’їзді співробітнику МЗС РФ.

Президент Чехії Мілош Земан і міністр промисловості і торгівлі Росії Денис Мантуров 6 березня обговорили участь Росії в модернізації чеських АЕС і проекті каналу Дунай-Одер-Ельба, пише Radio Praha.

У звіті Інформаційної служби безпеки Чехії за 2017 рік йдеться про великий штат співробітників Посольства Росії в Чехії, через яке Російська Федерація чинить тиск на чеських політиків. Голова МЗС Томаш Петршичек ще до його оприлюднення у грудні вказував на необхідність зменшення недипломатичного персоналу та автомобілів посольства РФ у Празі. 

Нагадаємо, 26 березня минулого року влада Чехії повідомила, що висилає трьох співробітників російської розвідки, які працюють під дипломатичним прикриттям, на знак солідарності з Великою Британією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.