МЗС Чехії викликало посла РФ через скандал з квартирами в Празі

Четвер, 21 березня 2019, 12:52

Міністерство закордонних справ Чехії 21 березня викликало посла Росії Александра Змеєвського.

Про це пише Denik.cz.

Дипломат йде на килим до заступника голови відомства Мартіна Смолки, який відповідає за юридичні та консульські питання і вже третій тиждень опікується подіями, пов'язаними з орендою росіянами квартир у Празі, йдеться у повідомленні.

Президент Чехії запропонував змінити Конституцію України

На початку місяця чеські медіа повідомили, що російське посольство в Празі отримує прибуток від здачі в оренду майже двох сотень квартир у районі Прагa 6, призначених для російських дипломатів. Квартири в чотирьох будинках належать чеській державі і надані російському посольству для її дипломатів на невизначений період часу ще до падіння комунізму 1989 року, підтвердили в МЗС Чехії.

Згідно з публікаціями, це елітне житло здається в суборенду без підписання контракту, до того ж наймачі розплачуються готівкою з досить неоднозначним представником російського підприємства "Госзагрансобственность" Александром Терентьєвим. Терентьєв має дипломатичну недоторканність.

"Міністерство закордонних справ занепокоєне поведінкою дипломата Терентьєва і дивною орендою квартир", - йдеться у матеріалі.

Смолек вказав на "серйозні проблеми" деяких об'єктів, які використовує посольство Російської Федерації на основі міждержавної угоди, та на дії російської сторони, які "не відповідають Віденській конвенції про дипломатичні зносини", повідомили в МЗС Чехії.  

"Він звернув увагу глави посольства Російської Федерації на те, що ця ситуація створює нездорову атмосферу у двосторонніх відносинах і рекомендував російській стороні вирішити ці питання відповідно до дипломатичної практики", - наголосили у відомстві.

Напередодні МЗС РФ викликало посла Чехії з приводу цього ж питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.