Військові на вулицях і збільшені штрафи: Париж готується до 19-ї хвилі протестів

П'ятниця, 22 березня 2019, 13:29

Французька влада готується до нової хвилі протестів "жовтих жилетів", попереджаючи про обмеження і заходи безпеки після того, як минулої суботи протестувальники вчинили погроми в центрі Парижа.

Про це повідомляє Le Figaro.

Зокрема, влада заборонила демонстрації в районі Єлисейських полів і Тріумфальної арки.

Крім того, секретар МВС Франції Лоран Нуньєз попередив, що штрафи за порушення тепер складатимуть 138 євро замість 38, які були раніше.

Також на вулицях, окрім поліцейських, будуть розміщені військові, яким дозволено відкривати вогонь у разі виникнення загрози для їхнього життя.

Учасники руху "жовтих жилетів" за таких умов не збираються зменшувати масштаб своїх акцій. "Ми не здамося, всі на Париж", "Ми повертаємося в Париж" - саме під такими гаслами організатори протестів закликають прибічників мобілізуватися до 19-ї хвилі протестів.

Протести "жовтих жилетів": Макрон оголосив про розгортання військ

Влада низки міст заборонила проведення демонстрацій. Зокрема, протестувати цими вихідними заборонили в Марселі, Бордо та Тулузі. Проте велика акція очікується в Ніцці, де має відбутися офіційний візит президента Китаю Сі Цзіньпіна.

Нагадаємо, минулої суботи у Парижі демонстранти влаштували сутички з поліцією, близько 80 магазинів і офісів були розграбовані. В уряді визнали "недоліки" у сфері безпеки і вжили заходів для запобігання насильству на подальших демонстраціях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.