Прем'єр Греції: турецькі винищувачі переслідували мій вертоліт

Понеділок, 25 березня 2019, 14:54

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що турецькі винищувачі переслідували його вертоліт, куди він летів на віддалений грецький острів, щоб відсвяткувати День незалежності.

Про це повідомляє Protothema.

Ципрас заявив, що його "привітали" турецькі винищувачі, які порушили грецький повітряний простір під час його прибуття в понеділок на острів Агатонісі.

За словами прем’єра, дії турецьких літаків змусили пілота вертольота маневрувати, поки не прибули грецькі винищувачі. Ципрас летів вертольотом американського виробництва CH-47 Chinook.

"Я маю честь вітати тут, в Агатонісі, не тільки вас, але і літаки турецьких ВПС. Здається, вони хотіли взяти участь у нашому національному святі. Вони змусили вертоліт маневрувати на малій висоті, поки грецькі винищувачі не перехопили порушників нашого повітряного простору", - сказав Ципрас.

Греція звинуватила Туреччину в порушенні свого повітряного простору

Греція і Туреччина давно мають напружені відносини з приводу декількох питань, включаючи територіальні суперечки в Егейському морі. Афіни часто скаржаться, що турецькі винищувачі порушують їх повітряний простір.

"Вони повинні знати, що ці дурні дії не мають сенсу. І що грецький прем'єр-міністр дістанеться до найвіддаленішого грецького місця, навіть якщо йому потрібно буде плисти ", - сказав Ципрас.

За інформацією грецької влади, коли вертоліт прем'єра наближався до Агатонісі, два турецькі винищувачі увійшли до грецького повітряного простору між островами Хіос і Самос і наблизилися на відстань 4 милі до району, де летів Ципрас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: