Країни ЄС обмінюватимуться розвідданими щодо загроз безпеки 5G

Вівторок, 26 березня 2019, 18:40

Країни ЄС повинні будуть обмінюватися даними щодо ризиків кібербезпеки мереж 5G, а також розробити заходи для їх подолання до кінця 2019 року.

Про це заявила у вівторок Європейська комісія, пише Reuters.

Мета полягає в тому, щоб використовувати інструменти, наявні в рамках існуючих правил безпеки, а також транскордонне співробітництво.

Віце-президент Єврокомісії Андрус Ансіп заявив, що заходи, оголошені у вівторок, спрямовані на вирішення занепокоєння з приводу діяльності іноземних урядів, які використовують технологічні компанії для шпигунства.

Минулого тижня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європа пробуджується щодо потенційного китайського домінування в регіоні.

CША пригрозили Німеччині обмежити співпрацю розвідок у разі угоди з Huawei

Ансіп сказав, що технологія 5G принесе значні зміни в економіку і суспільство, але це не може відбутися без запровадження повної безпеки.

"Тому дуже важливо, щоб інфраструктури 5G в ЄС були стійкими і повністю захищеними від технічних або юридичних бекдорів", - сказав Ансіп.

Країни ЄС мають до кінця червня оцінити ризики кібербезпеки, пов'язані з 5G. Загальна оцінка блоку буде зроблена до 1 жовтня. За допомогою цього, країни ЄС повинні будуть домовитися про заходи щодо пом'якшення ризиків до кінця року.

Такі заходи можуть передбачати вимоги до сертифікації та випробування продукції або постачальників, які вважаються потенційно небезпечними. ЄС вирішить до 1 жовтня 2020 року, чи слід вживати подальших заходів.

Комісія заявила, що країни ЄС самі повинні вирішувати, чи хочуть вони виключити компанії зі своїх ринків на підставах національної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.