США зафіксували несумісну з денуклеаризацією активність КНДР - генерал

Середа, 27 березня 2019, 18:40

Командувач американськими військами в Південній Кореї заявив, що діяльність Північної Кореї навколо ядерної зброї та ракет не відповідає її зобов'язанню щодо денуклеаризації півострова.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

За підсумками саміту лідерів США і КНДР минулого місяця в Ханої планувалось підписання декларації, однак саміт завершився завчасно і домовленостей щодо денуклеаризації КНДР досягти не вдалося.

Дональд Трамп пояснив, що КНДР хоче повного і негайного зняття обмежень, але США не можуть на це піти. Держсекретар США Майк Помпео сказав, що Сполучені Штати сподівалися підписати угоду з КНДР, але Північна Корея була неготовою виконати вимоги США.

"Їхня діяльність, яку ми спостерігали, не сумісна з денуклеаризацією", - сказав генерал армії США Роберт Абрамс під час слухання Комітету з питань збройних сил.

Відповідальність за напад на посольство КНДР у Мадриді взяла група противників Кім Чен Ина

Абрамс не розкрив деталей. Його запитали, чи побачили Сполучені Штати зміни у процесі створення ядерної зброї, матеріалів і ракет Північною Кореєю.

Генерал також повідомив, що, незважаючи на зниження напруженості з Північною Кореєю, у США практично немає достовірних підтверджень змін у військових можливостях Пхеньяна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.