Орбан: я частково відповідальний за "розрив" між Угорщиною і Німеччиною

Понеділок, 4 березня 2019, 09:00

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан взяв на себе частину відповідальності за погіршення угорсько-німецьких відносин.

Про це він сказав у інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag, пише прес-служба угорського уряду.

"Будь-які негативні сторони, які існують (в угорсько-німецьких відносинах) обмежуються політикою, а в усіх інших аспектах життєвих відносин вони прекрасні", - сказав Орбан.

"Розрив" викликаний політичними відносинами "через імміграцію, нічим іншим", додав він, підкреслюючи, що "ми наполягаємо на праві націй на самооборону", тоді як у німців "інша філософія".

"Я впевнений, що я також певною мірою відповідальний за негативну угорсько-німецьку політичну атмосферу", - сказав Орбан.

Незважаючи на те, що розбіжності "щодо проблеми мігрантів не можуть бути подолані, ними можна керувати". З цією метою загальні питання, що виникають навколо міграції, повинні бути виключені з компетенції Європейської комісії і залишені на розгляд міністрів внутрішніх справ відповідних країн, вважає Орбан.

"Все, що ми пережили з 2015 року, відбудеться знову ще інтенсивніше, оскільки населення арабського світу скоро перевищить населення ЄС, навіть не згадуючи про Африку на південь від Сахари, яка навряд чи зможе утримувати так багато людей", - сказав він.

Орбан раніше виключив можливість компромісу з Німеччиною щодо міграції, незважаючи на те, що він назвав "постійним тиском" з боку Берліна на його уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: