Росія здійснить спостережний політ над Угорщиною

Понеділок, 4 березня 2019, 11:01

Російська група інспекторів має намір здійснити спостережний політ над територією Угорщини в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони РФ.

Спостережний політ над Угорщиною буде здійснюватися в період з 4 по 8 березня з аеродрому Відкритого неба Кечкемет на російському літаку спостереження Ан-30Б, кажуть у Москві.

"Максимальна дальність польоту складе 860 кілометрів. Російський літак спостереження буде виконувати політ за узгодженим з спостережуваної стороною маршрутом, а угорські фахівці на його борту будуть контролювати порядок застосування апаратури спостереження та дотримання положень, передбачених договором", - йдеться у повідомленні.

Це четвертий спостережний політ Російської Федерації над територіями держав-учасниць договору в 2019 році, зазначили в Міноборони РФ.

"Спостережні польоти в рамках договору виконуються з метою сприяння більшій відкритості та транспарентності у військовій діяльності держав-учасників, а також зміцнення безпеки через зміцнення заходів довіри", - сказано в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: