США вперше розгорнули систему ПРО THAAD в Ізраїлі

фото
Понеділок, 4 березня 2019, 17:24

Американські військові вперше розгорнули свою найсучаснішу систему повітряної і протиракетної оборони в Ізраїлі.

Про це повідомляє прес-служба Європейського командування армії США.

США проводять навчання з розгортання в Ізраїлі системи THAAD з метою відпрацювання спільних дій з Армією оборони Ізраїлю і перевірки можливості швидкого розгортання систем в різних точках світу.

 
Розвантаження системи THAAD на ізраїльській авіабазі "Неватім"

Американські військові заявили, що рішення про швидке розгортання системи THAAD було прийняте "як демонстрація триваючих зобов'язань Сполучених Штатів щодо регіональної безпеки Ізраїлю".

"THAAD є найбільш сучасною інтегрованою системою повітряної і протиракетної оборони в світі, і ці навчання є демонстрацією, що американські сили є швидкими і можуть реагувати швидко і непередбачувано на будь-яку загрозу, у будь-якому місці", - заявили в командуванні США.

Система була переміщена до Ізраїлю з американської повітряної бази у Техасі, але скільки це зайняло часу, не повідомляється.

Всі компоненти системи THAAD перебували на військово-повітряній базі в пустелі Негев, на півдні Ізраїлю, і незабаром були переміщені на невідомий об’єкт на півдні Ізраїлю. Різні модулі системи вже розгорталися в Ізраїлі. Зокрема, її радар на постійній основі працює на базі ВПС "Набат" в Негеві, однак повне розгортання системи здійснюється вперше.

Навчання відбуваються на тлі посилення напруженості між Ізраїлем і Іраном через бомбардування Ізраїлю в Сирії та коментарі, в яких міністр закордонних справ Ірану заявив, що не може виключити можливість військового конфлікту між двома країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: