В Іспанії поліції дозволили перевіряти телефони водіїв, які потрапили у ДТП

Понеділок, 15 квітня 2019, 13:09

Поліція Іспанії тепер має право перевіряти телефонні дзвінки та текстові повідомлення водіїв, причетних до ДТП.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на The Local.

Використання мобільного телефону за кермом в Іспанії стає все більш ризикованим, принаймні з точки зору його юридичних наслідків у випадку аварії.

Відтепер поліція зможе проводити перевірку мобільних телефонів водіїв у випадку ДТП, щоб визначити, чи використовували вони пристрій під час аварії, і чи могло це впливати на інцидент.

Перевірка включатиме всі форми мобільного зв'язку, включаючи текстові смс, дзвінки або голосові повідомлення у WhatsApp, Facebook, Messenger, Twitter або будь-якій іншій соціальній платформі.

Проте перевірки на місці не будуть дозволені, вони здійснюватимуться лише за рішенням суду.

За даними іспанської служби дорожнього руху, використання телефону під час керування автомобілем збільшує шанси на участь в аварії на 20% і зменшує сприйняття водієм дорожніх знаків до 40%.

Телефонні компанії тепер будуть зобов'язані за рішенням суду надавати всю відповідну цифрову інформацію, так що водіям немає сенсу видаляти будь-які потенційні докази порушення зі своїх пристроїв.

Використання мобільного телефону за кермом в Іспанії в даний час карається трьома штрафними балами у водійському посвідченні і штрафом у 200 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.